Felkészült az ukrajnai csatákra a magyar jégkorong-válogatott

A divízió I/A világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar jégkorong-válogatott 5–3-ra kikapott az A-csoportos szlovén csapattól a Tüskecsarnokban.

Magyarország–Szlovénia 3–5 (0–1, 1–3, 2–1)
gólszerzők: Erdély (22., 60.), Gőz (46.), illetve Kuralt (2., 34.), Verlic (24.), Kranjc (33.), Ticar (55.)

​A két csapat egy hete Celjében is megmérkőzött egymással, akkor a szlovénok 2:1-re nyertek. Azt megelőzően Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese a szintén A-csoportos svédektől 4:0-ra, míg a vb-ezüstérmes finnektől 6:1-re kapott ki Budapesten.

A magyar válogatott a vb-t a házigazda ukrán válogatott ellen kezdi meg szombaton, majd jövő héten az osztrák, a dél-koreai, a lengyel és a kazah együttessel csap össze. A két legjobb feljut a 16-os világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Frissítés: Chernomaz nehéz tornára számít

Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint nehéz és kiegyenlített torna vár a magyar jégkorong-válogatottra a szombaton kezdődő kijevi divízió I/A világbajnokságon. A szövetségi kapitány az elutazás előtti szerdai sajtótájékoztatón ismertette 22+1 fős utazó keretét, amelyből meglepetésre kimaradt három honosított játékos, Kovács Bronson Zoltán, Bodó Christopher és Orbán Brance.

Chernomaz elmondta, a csapat melletti elköteleződés számít, hogy mit tesz a nemzeti együttesért az adott játékos, és nem az, hogy honnan érkezett. A szakmai stáb döntésének értelmében a bő keretből rajtuk kívül a kapus Hetényi Zoltán, illetve Kiss Dániel, Pozsgai Tamás és Reisz Áron nem került az utazók közé.

A magyar válogatott vb-kerete
Kapusok (2+1 tartalék): Rajna Miklós (Fehérvár AC19), Bálizs Bence (MAC Budapest), tartalék: Arany Gergely (MAC Budapest)
Védők (7): Garát Zsombor (Austin Bruins, amerikai), Stipsicz Bence (Cedar Rapids RoughRiders, amerikai), Varga Arnold (Debreceni HK), Gőz Balázs (DVTK Jegesmedvék), Sagert Kalvin (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Wehrs Kevin (Villach, osztrák)
​Csatárok (13): Dansereau Keegan (Dunaújvárosi Acélbikák), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Vas János (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Hári János (Leksands IF, svéd), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Terbócs István (MAC Budapest), Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (UTE), Csányi Karol (UTE), Kóger Dániel (Fehérvár AV19)

Kapcsolódók

Kimaradt?