Amerika, Kanada és Mexikó közösen pályázza meg a 2026-os foci-vb-t

Az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös pályázatot nyújt be a 2026-os labdarúgó-világbajnokság rendezési jogáért. Ez lenne az első alkalom, hogy három országban szervezik meg a rangos sporteseményt.

Az amerikai, a kanadai, illetve a mexikói szövetségek elnökei hétfőn a World Trade Centerben közös sajtótájékoztatón jelentik be szándékukat. Victor Montagliani, a kanadai szövetség elnöke elárulta, a közös rendezésű világbajnokságról már régóta tárgyalnak.

A 2002-es világbajnokságot leszámítva a foci-vb 1930 óta íródó történetében mindig egy országban rendezték meg a tornát. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korábban megnövelte a vb létszámát, 32 válogatottról 48-ra, a fontos változtatás pedig éppen a 2026-os világbajnokságtól lép majd érvénybe.

A pályázatokat 2017. június és 2018. decembere között lehet benyújtani, a FIFA 2019-ben vizsgálja meg a jelentkezéseket, a nyertest pedig 2020-ban jelentik be. A CONCACAF-zónából legutóbb az Egyesült Államok rendezte meg a világbajnokságot, 1994-ben.

Kapcsolódók

Kimaradt?