Kézilabda: a címvédő pont nélkül távozott Székelyudvarhelyről

Kevéssel a rájátszás előtt nagy eredményt ért el a férfi kézilabda Nemzeti Ligában a Székelyudvarhelyi KC, amely saját közönsége előtt három góllal győzte le a bajnok és listavezető Bukaresti Dinamót.

A hétfő délutáni rangadóra megtelt szurkolókkal a székelyudvarhelyi sportcsarnok, a csapatok telt ház előtt estek egymásnak. A Dinamo a 24. forduló előtt mindössze egyszer veszített a bajnokságban, miközben az SzKC adós volt szurkolóinak egy igazán kiemelkedő eredménnyel. Vlad Caba kézilabdázóira most nem érkezhet panasz, a csapat nagy skalpot szerzett a közelgő rájátszásra.

Végig izgalmasan alakult a találkozó, a csapatok az utolsó percekig reménykedhettek a saját győzelemükben. A hajrát végül a hazaiak bírták jobban, a kapuscsere (Petar Jokanovicst a brazil válogatott Rangel Luan Da Rosa váltotta) bejött az udvarhelyieknek. Támadásban Vitalij Komogorov (8 találat), Makszim Baranau (7) és Cristian Ghiță (6) remekelt, miközben a vendégeknél az iráni Sajjad Esteki egy híján tíz gólig jutott.

„Gratulálok az Udvarhelynek a mutatott játékért, egy jó kézilabdát láthatott a közönség. A legvégsőkig harcoltak, el kell fogadnunk, hogy legyőztek, megszerezték a három pontot. A román bajnokság szintjéhez képest egy nagyon jó minőségű találkozón vagyunk túl, elmondható, hogy jó irányba fejlődött a pontvadászat szintje. Amennyiben ilyen meccsek lennének folyamatosan, akkor rohamosabban haladnánk a jó felé” – idézi az szkc.ro Eliodor Voicát, a Dinamo edzőjét.

Vlad Caba, az SzKC trénere a következőket mondta a rangadó után: „A bajnokcsapat megérdemelten végez az első helyen az alapszakaszban, nagyon jó idényt tud maga mögött, viszont nagyon jól tudjuk, hogy pár hét múlva kezdődik egy másik bajnokság, a rájátszás. Örvendek, hogy a szurkolóinknak, a városnak tudtunk egy szép estét ajándékozni. Azt szeretném, hogy a jövőben is hasonló sporteseményekkel, élményekkel gazdagodjanak. Fantasztikus dolog, amit Székelyudvarhelyen az utóbbi években életre keltett a klub elnöke, dr. Verestóy Attila. Ez valami álom, aminek nem szabadna vége legyen.”

Két körrel az alapszakasz vége előtt a székelyudvarhelyi csapat ötödik a tabellán, de a negyedik helyezett HC Dobrogea Sudnak szintén 44 pontja van. A bajnokság állása itt tekinthető meg.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 24. forduló

Székelyudvarhelyi KC–Bukaresti Dinamo 30:27 (14:13)
gólok: Komogorov 8, Baranau 7, Ghiță 6, Szász, Tálas 3-3, Peric, Kuzmanoszki, Onyejekwe 1-1, illetve Esteki S. 9, Vrankovic 6, Esteki A. 4, Bera 3, Asoltanei, Ragot 2-2, Mocanu 1.
hétméteresek: 5/5, illetve 3/2.
kiállítások: 8, ill. 10 perc

​A forduló további eredményei: HC Vaslui–CSM Focșani 24:23 (12:10), CSM Făgăraș–Temesvári Poli 25:28 (13:12), Dunărea Călărași–Bukaresti CSA Steaua 29:26 (14:11), HC Dobrogea Sud–Szatmárnémeti VSK 37:26 (17:16), CSU Suceava–Tordai Potaissa 23:24 (11:15)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?