Fed Kupa: leszögezték a román-brit találkozó helyszínét

Románia és Nagy-Britannia női teniszválogatottja a mamaiai Tenis Club IDU salakos pályáján mérkőzik meg április 22-én és 23-án – közölte pénteken a román szövetség. A párharc a Fed Kupa kettes számú világcsoportjának play-off-köréhez tartozik.

A salak borítású pályához a játékosok és Ilie Năstase szövetségi kapitány is ragaszkodott. „Fontos számunkra, hogy hazai pályán és salakon játszhatunk. Beszéltem a lányokkal, együtt hoztuk meg a döntést. Meggyőződésem, hogy a lelátók megtelnek, különösen azért, mert Simona Halep szülővárosában játszunk” – mondta Năstase.

A román teniszezők legutóbb vereséget szenvedtek a belgáktól, április végén már a második értékcsoportban való bennmaradás lesz a tét. A másik oldalon a britek győzelem esetén feljuthatnak a II-es világcsoportba, Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae és Laura Robson februárban a horvát csapatot győzte le a tallinni selejtezőben.

A román és brit teniszezők eddig ötször találkoztak a sorozatban, négy alkalommal a román csapat diadalmaskodott. Legutóbb 2014-ben, Budapesten rendeztek román-brit párharcot a FED-kupában, akkor a döntő meccsen Irina Begu és Monica Niculescu biztosította be a sikert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?