Liga 1: bocsánatot kért és lemondott az FC Botoșani edzője

Lemondott a vezetőedzői posztról Leontin Grozavu az FC Botoșani-nál. A tréner a napokban mérkőzés közben ütötte meg egyik játékosát.

Az Astra Giurgiu elleni meccs 83. percében Grozavu lecserélte Cătălin Golofcát, aki korábban a sérült Mihai Románt váltotta. A 26 éves csatár dühében földre vágta a mezét, majd leült a kispadra – erre edzője nagyon agresszíven reagált. Ahogy az a Digi Sport felvételen látható, Grozavu megüti játékosát, ezt követően pedig az arcába nyomja az eldobott mezt.

Az incidens pillanatában az Astra Giurgiu 2–0-ra vezetett. Grozavu az eset után elnézést kért, majd bejelentette, hogy távozik a moldvai labdarúgóklubtól:

„Elnézést kérek a teljes játékoskerettől és az edzői stábtól, továbbá minden edzőtől, amiért rossz fényt vetettem a szakmára. Szeretném sajnálatomat kifejezni a történtekért, másrészt köszönöm mindenkinek, aki mellettem áll. Ez nem azt jelenti, hogy egyetértenek a kirohanásommal, csak támogatásukról biztosítottak. A bocsánatkérés mellett szeretném nyilvánosan bejelenteni a távozásomat – azt hiszem, ez becsületbeli kérdés a Giurgiu-ban történtek után” – idézi az Agerpres hírügynökség az edzőt.

Leontin Grozavu 2016 áprilisában vette át az FC Botoșani irányítását, a csapat nyolcadik lett a bajnokságban, így nem jutott be a rájátszás felsőházába.

Kapcsolódók

Kimaradt?