BL: Gólzápor Leverkusenben és Manchesterben is

Az Atlético Madrid négy gólt szerezve nyert Leverkusenben, a Manchester City pedig hazai pályán remek hajrával győzött a Monaco ellen kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok első mérkőzésén.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

  • Bayer Leverkusen (német)-Atlético Madrid (spanyol) 2-4 (0-2)
  • gólszerzők: Bellarabi (48.), Savic (68., öngól), illetve Saúl (17.), Griezmann (25.), Gameiro (59., 11-esből), Torres (85.)

Leverkusenben élénk iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat veszélyesen futballozott. A kontratámadásokra építő vendégek szereztek vezetést a 17. percben, amikor Saúl Níguez a jobb oldalról, a tizenhatos sarkától befelé cselezett, majd a hosszú felső sarokba tekerte a labdát.

Nem sokkal később nőtt a madridiak előnye, Kevin Gameiro csapott le egy hiba után a labdára, majd a védők szorításában sokáig vezette, megfordult vele és a középen üresen érkező Antoine Griezmannhoz passzolt, aki nem hibázott. Közben a Leverkusen folyamatosan támadott, helyzeteket dolgozott ki és még a vendégvédők is veszélyeztették a saját kapujukat, de hazai gól így sem esett a szünetig.

A pihenő után Karim Bellarabi gyorsan szépített, az Atlético Madrid azonban Gameiro büntetőjével megint meglépett. Így hiába jött közelebb Sefan Savic öngóljával a Leverkusen és támadott - helyzeteket kialakítva - az utolsó pillanatig, az Atlético nagyon kedvező helyzetből várhatja a visszavágót, már csak azért is, mert egy ellentámadás végén a csereként beállt Fernando Torres a negyedik madridi gólt is megszerezte fejesből. A Leverkusen az előző tíz nemzetközi mérkőzésén veretlen maradt otthon.

  • Manchester City (angol)-AS Monaco (francia) 5-3 (1-2)
  • gólszerzők: Sterling (26.), Agüero (58., 71.), Stones (77.), Sané (82.), illetve Falcao (32., 61.), Mbappé (40.)

A manchesteri találkozó 26. percében Leroy Sané remek egyéni akciója után Raheem Sterling szerzett vezetést a hazaiaknak, de Fabinho beadásából Radamel Falcao hat perccel később egyenlített. A szünetben már a Monaco vezetett, ugyanis a 40. percben egy szabadrúgás után nagyot hibázott a City védelme, amit Kylian Mbappe kihasznált.

A második felvonás elején Falcao rendkívül gyengén elvégzett büntetőjét Wilfredo Caballero kivédte. Az 59. percben a hazaiak a saját tizenhatosuk előterében labdát szereztek, majd Sterling villámgyors ellenakciója végén - Danijel Subasic kapus hibájának is köszönhetően - Sergio Agüero volt eredményes.

Csupán három perc telt el, amikor Falcao higgadtan és pontosan átemelte a labdát Caballero fölött, ezzel a Monaco ismét előnybe került. A folytatásban szűk negyedóra alatt háromszor volt eredményes a házigazda, ugyanis a 71. percben Agüero, hat perccel később Stones talált a hálóba szöglet után, a 83. percben pedig egy kombinatív támadás végén Sané szerzett gólt.

Kapcsolódók

Kimaradt?