Liga 1: háborúra készül az FC Botoșani edzője

Parázsnak ígérkezik az FC Botoșani és a CSU Craiova szombati mérkőzése a román labdarúgó I. osztály alapszakaszának 23. fordulójából.

Leontin Grozavu, a moldvai csapat vezetőedzője szó szerint hadat üzent a Craiovának, miközben Gheorghe Mulțescu felhívta a játékvezetők figyelmét, hogy ne legyenek elnézőek a szerinte durva focit játszó házigazdákkal.

„Szombaton a mérkőzés óráiban háború lesz Botoșani-ban, a Craiova háborúra számíthat – nyomatékosította mondanivalóját Grozavu. – Már elkezdték a siránkozást, azt mondták, a botoșani-i pályán játszani, olyan mint Koszovóban – mintha az övék biliárdasztal lenne. Elnézést kérünk a craiovaiaktól, amiért a tél közepén nem tudunk jó minőségű pályával szolgálni. Ne feledjük, tavaly ősszel gyalázatos pályán játszottunk náluk. Le is sérült közülünk egy csomó játékos, az ingyenes kiállításról nem is beszélve” – tette hozzá a Botoșani edzője.

​Korábban Gheorghe Mulțescu is igyekezett ellenséges hangulatot teremteni: „Aggódom a Botoșani durva játéka miatt, most nagyon mérgesek, mert legutóbb pontokat veszítettek. Várhatóan nagy irammal fognak játszani, egy nehéz pályán, fontos, hogy a bírói egység tegye a dolgát és ne engedje a túlzottan kemény játékot. Nehéz meccs lesz, amelyen matematikailag is bebiztosíthatjuk a rájátszásba kerülést. Több mint 45 éves focis tapasztalattal rendelkezem, amíg nem látom, hogy biztos a továbbjutás, addig nem hiszem el” – fogalmazott a CSU Craiova trénere.

A szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzés az FC Botoșani számára is nagy jelentőséggel bír, Elek Róberték a múlt héten csak egy pontot szereztek a Concordia Chiajna elleni találkozón, és újabb pontvesztés esetén nagyon távol kerülhetnek a play-offtól.

Időközben a kedvezőtlen pályakörülmények miatt elhalasztották a péntek estére kiírt CSM Poli Iași–Astra Giurgiu összecsapást. A Digi Sport úgy értesült, a mérkőzést március 2-án pótolják be.

Kapcsolódók

Kimaradt?