Ezen a héten Sepsiszentgyörgy lesz az ország kosárlabda-fővárosa

Ezen a héten Sepsiszentgyörgyön lesz az ország kosárlabda-központja. Szerdától vasárnapig a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont a női kosárlabda kupa nyolcas döntőjének és az All-Star-gálának.

A házigazda Sepsi SIC sportklub menedzsere, Rusz István sajtótájékoztatón elmondta: nagy az érdeklődés a rangos sportesemény iránt, hiszen már több mint 500 heti bérletet értékesítettek a Városi Kulturális Szervező Irodában, és felhívta a figyelmet arra, hogy ha szerda délig elfogynak a bérletek, akkor nem árusítanak napijegyeket.

A közel ezer férőhelyes sportcsarnokban a lelátók két oldalán mobiltribünöket helyeznek el, így 1200-ra növelik a létesítmény befogadóképességét. Ugyanakkor mintegy 200 férőhelyet kell fenntartani a meghívottaknak, a kosárlabda szövetség képviselőinek, a csapatoknak, illetve szurkolóiknak, de a saját ifjúsági játékosaiknak is.

Rusz István arról is beszámolt, hogy elkészült a rangos torna menetrendje, amely szerint a nyolcas döntő szerdán 17 órakor a Târgovişte–Szatmárnémeti találkozóval indul, majd ugyancsak szerdán, este 8-tól a Sepsi SIC–Kolozsvári U mérkőzésre kerül sor. A torna második napján, csütörtökön a Brassói Olimpia–Galaci Phoenix mérkőzést 17 órától, a Marosvásárhelyi Sirius–Alexandria párharcot 20 órától játsszák. Pénteken az első elődöntőt 17 órától rendezik, a másodikat pedig 20 órától tűzték műsorra.

A kupasorozat döntője szombaton 16.45-től kezdődik, a finálét Digi Sport élőben közvetíti. Az ötnapos kosárlabdaünnep zárómomentuma az All-Star-gála lesz, amelyet vasárnap 17 órától szerveznek meg.

Tizenhét győzelem mellet csak egy vereség

A sajtótájékoztatón jelen volt a házigazda Sepsi SIC vezetőedzője, Zorán Mikes bizakodóan néz a nyolcas döntő elé. A tréner rámutatott, hogy az elmúlt három évben kialakult a csapat törzse, összeérett, jó csapat alakult ki, amely az idei bajnokság első körét 17 győzelemmel és mindössze egy vereséggel zárta.

Zoran Mikes szerint a Sepsi SIC-nek nem jelent gondot, hogy a Román-kupa szabályzata értelmében két romániai játékosnak a pályán kell lennie, hiszen tudatosan készültek a kupára és ennek jegyében állították össze a csapatot.

Rusz István menedzser egy új idegenlégiós leigazolását is bejelentette: a 196 centiméteres, amerikai center, Chay Shegog segíti a zöld-fehér csapatot.

Zoran Mikes edző elmondta: egyelőre csak a szerdai, Kolozsvár elleni mérkőzésre összpontosítanak, nem pedig a nyolcas döntő egészére. Hozzátette: örvend annak, hogy két év után ismét Sepsiszentgyörgy ad otthont a nyolcas döntőnek és az All Star gálának, hiszen hatalmas előnyt jelent az, hogy a zöld-fehér csapat saját közönsége előtt játszik, ugyanakkor fontos ez a torna a szurkolóknak is, hiszen miattuk hozzák Sepsiszentgyörgyre a nyolcas döntőt.

Kapcsolódók

Kimaradt?