All Star-gálát és kupadöntőt rendeznek Sepsiszentgyörgyön

A Román Kosárlabda Szövetség keddi döntésének értelmében a Sepsi-SIC lesz a házigazdája az All Star-gálának, valamint a kupa végső nyolcas tornájának (Final 8).

Február 8–12. között a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban találkoznak az ország legjobb női kosárlabdacsapatai. A szövetség a sorsolást is elvégezte, eszerint a hazai pályán szereplő Sepsi-SIC a Kolozsvári U-val játszik a kupa negyeddöntőjében. További párharcok: Brassói CSU Olimpia–CS Phoenix Galați, Marosvásárhelyi BC Sirius–CSB Telorman Alexandria, CSM Târgoviște–Szatmárnémeti VSK.

Ha sikerrel veszik az első akadályt, a sepsiszentgyörgyiek a legjobb négy között Brassói CSU Olimpia–CS Phoenix Galați győztesével találkoznak. A kupa döntőjét február 11-én (szombaton) tartják, másnap pedig az All Star-meccsel zárul az esemény.

Rusz István, a Sepsi SIC kosárlabdaklub menedzsere a Maszolnak elmondta, három város szállt versenybe a februári rendezvény szervezési jogáért, a Román Kosárlabda Szövetség követelményeinek pedig a sepsiszentgyörgyi projekt felelt meg a brassóival és târgovișteivel szemben.

„Akárcsak két évvel ezelőtt ismét sikerült a sepsiszentgyörgyi szurkolók és a város számára megnyerni a női kosárlabda All Star-gálának, valamint a női kupa végső nyolcas tornájának rendezési jogát, ami pozitívum, hiszen a szövetség értékelte, hogy Sepsiszentgyörgyön stabil háttere van a kosárlabdának, az itteniek vendégszeretők és értékelték, hogy jó szervezők vagyunk” – mutatott rá érdeklődésünkre Rusz István.

Hozzátette, eredetileg szerették volna, ha az épülő Sepsi Arénában szervezhetik a kosárlabda ünnepet, de mivel az új csarnok még nem készült el a februári rendezvényre a Szabó Kati Sportcsarnokban kerül sor, akárcsak két évvel ezelőtt.

A Sepsi SIC menedzsere szerint a nagyszabású sportesemény szervezése mintegy 70–80 ezer lejbe kerül, ezért a klub támogatóktól, valamint jegybevételekből igyekszik előteremteni az összeget. Hamarosan több szurkolói és támogatói bérletet is meghirdetnek, mondta Rusz István.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?