Vendégsiker született az erdélyi hokirangadón

Az idegenben játszó Brassói Corona szerezte meg a pontokat a román jégkorong-bajnokság első két helyezettjének szombat esti találkozóján a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán.

A Sportklub játékosai a gyenge kezdés után magukra találtak a második harmadban. Farkas Tamás kettős emberelőnyt, míg Péter Róbert büntetőlövést értékesített, 2–2-re módosítva az állást. A brassói csapat már a harmadik percben előnybe került Roberto Gliga góljával, ezt Gyenisz Zabludvoszkij egészítette ki egy találattal az első felvonás végén.

A nagyon különböző első két játékrész után a harmadikban már kiegyenlített volt a küzdelem, a meccset végül egy szerencsés lövés döntötte el. A Brassói Corona 3–2-re nyert, így visszavágott riválisának a decemberi vereségért – a kék-fehérek a brassói rendezésű Románia Kupa csoportkörében legyőzték és kiejtették Martin Lacroix csapatát.

Garrett Clarke, a Brassói Corona friss kanadai igazolása a szombati rangadón mutatkozott be, a Miskolcon is megfordult hátvéd a mérkőzés végén két kisbüntetéssel, egy tízperces fegyelmivel, illetve végleges kiállítással hívta fel magára a figyelmet.

A mérkőzés utolsó percei már nem a jégkorongról szóltak, előbb Clarke és Antal Zsombor, majd Molnár Zoltán és Bryan McGregor akadt össze, ugyannakor Tőke Zoltán, a vendégek csíkszeredai kapusa is tízperces büntetést kapott sportszerűtlen magatartásért.

A bajnoki tabella élén a Brassói Corona áll 53 ponttal, a Csíkszeredai Sportklubnak és a Gyergyószentmiklósi Progym gárdájának egyaránt 38 pontja van.

Román jégkorongbajnokág, alapszakasz
Vákár Lajos Műjégpálya, 1850 néző

  • Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 2–3 (0–2, 2–0, 0–1)
  • gólszerzők: Farkas Tamás (27.), Péter Róbert (37.), ill. Roberto Gliga (3.), Gyenisz Zabludovszkij (16.), Zsók Levente (49.)
  • kapura lövések: 35–45
  • kiállítások: 34, ill. 63 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?