Kupadöntős a brassói riválisát legyőző Csíkszeredai Sportklub

Bejutott a jégkorong Románia Kupa pénteki döntőjébe a Csíkszeredai Sportklub. A kék-fehérek csütörtök délután meglepték a Brassói Coronát, a sorozat 2016/17-es kiírásának házigazdái, egyben legnagyobb favoritja csak kisdöntőt játszanak.

A B-csoport rangadóján kevés gól született, 0–0-s első harmad után a csíkiak Tomas Kana révén kerültek előnybe. Az NHL-ben is megfordult cseh center öt az öt ellen volt eredményes, majd a 35. percben a kanadai Dustin Wood értékesített egy emberelőnyös helyzetet.

A brassóiak egyetlen találata az utolsó játékrészben érkezett, Ian McDonald Tomas Klempa átadását váltotta gólra. A mérkőzést végigjátszó Onodi Ottó, a Sportklub kapusa 30 védést mutatott be, míg a túloldalon Tőke Zoltán 29 lövést hatástalanított.

Ezzel 3–2-re módosult az erdélyi riválisok idei egymás elleni mérlege, a Brassói Corona a szezon elején vereséget szenvedett Csíkszeredában, ezt követően viszont háromszor is nyerni tudott a Sportklub ellen.

Frissítés: Az A-csoport utolsó mérkőzésén a CSM Dunărea Galați 6–3-re verte a Steauát, így eldőlt, hogy másodikként a román bajnokság címvédője jutott be a döntőbe. A kisdöntőben a Brassói Corona ellenfele a Gyergyószentmiklósi Progym lesz.

Jégkorong Románia Kupa, csütörtöki eredmények

  • Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)
  • gól: Tomas Kana (22.), Dustin Wood (35.), illetve Ian McDonald (46.)
     
  • CSM Dunărea Galați–Steaua București 6–3 (1–0, 4–0, 1–3)
  • gól: Lőrincz Levente (4., 22., 26.), Ondrej Rusnak (30.), Robert Krajci (38.), Vitalij Donika (50.), ill. Anton Butocsnov (45.), Nicușor Lușneac (46.), Robert Timaru (54.)

A csoportok végeredménye
A-csoport: 1. CSM Dunărea Galați 6 pont, 2. Gyergyószentmiklósi Progym 3 pont, 3. Steaua București 0 pont.
B-csoport: 1. Csíkszeredai Sportklub 6 pont, 2. Brassói Corona 3 pont, 3. Sportul Studențesc 0 pont.

Pénteki program
Kisdöntő: Brassói Corona–Gyergyószentmiklósi Progym 15.00
Döntő: Csíkszeredai Sportklub–CSM Dunărea Galați 19.00 (Digi Sport 3)

Kapcsolódók

Kimaradt?