A világ legnagyobb sporteseményei közé tartozik a budapesti vizes-vb

Három-négyezer versenyzőt várnak a szervezők a júliusi vizes világbajnokságra, amelyre a résztvevők január 17-étől küldhetik el nevezésüket.

Borsa Miklós, a Bp2017 szóvivője az M4 Sportnak elmondta, 190 nappal a rajt előtt az esemény fő helyszíne, a Dagály Úszóaréna 95 százalékos állapotban van, belül gyakorlatilag kész, s már csak kívül akadnak tereprendezési munkák.

​Az augusztusban ugyanazokon a helyszíneken sorra kerülő masters világbajnokság esetében még több, összesen 15 ezer versenyző részvételére számítanak. Borsa Miklós kiemelte, hogy a július 14–30. közötti vizes vb lesz az első, amelyet nem egy városban rendeznek meg, hiszen a nyíltvízi úszó számoknak Balatonfüred ad majd otthont.

Kitért arra is, hogy a Dagály Úszóaréna elkészülésével párhuzamosan megújul a Hajós Alfréd Uszoda és a Komjádi Uszoda is, a Batthyány téren pedig már épül az óriás-toronyugró versenyek helyszíne, ahol a férfi versenyzők 27 méterről, vagyis kilenc emelet magasságból ugranak majd egy mobil medencébe.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a világ negyedik legnagyobb sporteseményének tartott vizes világbajnokság egyben promóció is lesz Budapestnek, hiszen a Városligetben rendezendő szinkronúszó versenyekről való tévéközvetítés alatt a Vajdahunyad vár lesz látható a háttérben, az óriás-toronyugrás alatt pedig a Parlament, a Lánchíd és Halászbástya, míg a nyíltvízi úszó számok idején a balatonfüredi Tagore-sétány.

„Ezek a képek olyanoknak is kedvet hozhatnak egy magyarországi utazáshoz, akik a sport miatt esetleg nem akartak eljönni Budapestre, vagy a Balatonhoz” – jelentette ki Borsa Miklós, aki beszámolt arról is, hogy a várakozásnál nagyobb az érdeklődés a világbajnokság jegyei iránt, hiszen 33 580 belépő már el is kelt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?