Klub-vb: ráijesztett a Real Madridra a japán bajnok

A vártnál jóval nehezebben győzött a Real Madrid labdarúgócsapata a FIFA klub-világbajnokság döntőjében. Az esélytelennek tartott Kashima Antlers a második félidő elején még vezetésre állt, az európai topcsapat játékosai félórás ráadás után emelhették magasba a serleget.

A vasárnap délutáni jokohamai fináléban Karim Benzema lőtte az első gólt, de a J1 Liga címvédője Gaku Shibasaki duplájával fordítani tudott. A 60. percben Cristiano Ronaldo kigyenlítette az állást egy magabiztos büntetővel, a folytatásban viszont a japánok puskázták el a nagyobb helyzeteket.

A madridiak Sergio Ramos szabálytalansága miatt emberhátrányba kerülhettek volna, csakhogy a zambiai játékvezető megkegyelmezett a spanyol válogatott hátvédnek. Végül a hosszabbításban a mesterhármasát beteljesítő Cristiano Ronaldo irányításával 4–2-re nyertek a spanyolok. A Real Madrid az összes sorozatot nézve 37 mérkőzése veretlen.

A harmadik helyért a mexikói Club América a kolumbiai Atlético Nacional csapatával csatázott, a dél-amerikaiak 2–2-es rendes játékidő és gól néküli hosszabbítás után a büntetőpárbajban bizonyultak jobbnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?