Kassai Viktor is szerepet kap a videóbírós klub-vb-n

Kassai Viktor vezeti az elődöntőbe jutásért sorra kerülő egyik vasárnapi mérkőzést a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon.

A magyar szövetség (MLSZ) pénteki tájékoztatása szerint Kassai – Ring György és Tóth Vencel segédletével – a dél-koreai Jeonbuk Hyundai Motors és a mexikói América kelet-európai idő szerint 9 órakor kezdődő összecsapásán fújja majd a sípot.

Játékvezetői szempontból azért különösen érdekes a klub-vb, mert ez az egyik olyan torna, amelyen a videó szerepet kap. Kétes szituációban hárman elemzik majd a felvételeket, melyek alapján a bíró megváltoztathatja korábbi döntését.

„Marco van Basten, a FIFA technikai fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: a videóbíró egyelőre tesztfázisban működik, a tornán megszerzett információkból kiderül, hogy alkalmas lehet-e a szélesebb körű bevezetésre, vagy további változtatásokra lesz szükség a technológiában" - olvasható az MLSZ honlapján.

A videóbírót elsősorban góloknál, büntetőt érintő döntéseknél, azonnali piros lapoknál használják. A videóasszisztensek tanácsadó szerepet töltenek be, a végleges döntés minden esetben a játékvezetőé lesz, aki a pálya szélén elhelyezett monitoron maga is újranézhet egy-egy esetet a végső döntés meghozatala előtt.

Kapcsolódók

Kimaradt?