MOL Liga: az Újpestet fogadja a Sportklub

Minimális az esélye a Csíkszeredai Sportklubnak a jégkorong MOL Liga rájátszásába érni, de ameddig egy hajszálnyi esély mutatkozik erre, azt meg szeretnék ragadni a kék-fehérek. Ezt bizonyítja a Ferencváros ellen aratott diadal is, amelyet bírói műhibára hivatkozva a vendégek megóvtak.

A Sportklub eddig kétszer játszott aktuális ellenfelével, hazai pályán és idegenben is vereséget szenvedett a csíki csapat. Előbb szeptemberben 3–1-re, majd október elején a Megyeri úton 4–3-ra nyert az Újpest. Azóta több változás is történt a székelyföldi klubnál, a légiósok közül csupán Campbell maradt meg, illetve a szakmai stáb is átalakult.

A kék-fehérek szakvezetése a szombati Ferencváros elleni meccsből indult ki és kihangsúlyozták, hogy csak akkor lehetnek sikeresek, ha sikerül a hibák számát lecsökkenteni.

„Saját játékunkra kell összpontosítsunk. Nem szabad esélyt adjunk ellenfelünknek arra, hogy a mi hibáinkból építkezzenek, mint ahogy tettük a legutóbbi Ferencváros elleni mérkőzés utolsó tíz percében. Fontos lesz a jó védekezés, az előnyös játék, továbbá, hogy elkerüljük a fölösleges kiállításokat” – fogalmazott Leo Gudas, a kék-fehérek szakvezetője.

A Csíkszeredai Sportklub–Újpest mérkőzést kedden 19 órától rendezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?