Forma-1: súlyos büntetésre számíthat a taktikázó Hamilton

Brit sajtóhírek szerint a Mercedes megbüntetheti, de akár szerződést is bonthat Lewis Hamiltonnal, aki nem tartotta be a csapatutasításokat a szezonzáró nagydíjon az Egyesült Arab Emírségek fővárosában.

Az élen autózó háromszoros világbajnok összesítésben csak úgy előzhette volna meg Nico Rosberget, ha megnyeri a vasárnapi versenyt, a német pilóta pedig lecsúszik a dobogós helyekről Abu-Dzabiban.

Hamilton szándékosan lassította a tempót, hogy az őt követő Rosbergnek nehezebb dolga legyen, de végül nem jött be a brit taktikája: hiába nyerte meg a futamot, Rosberg megtartotta pozícióját és pályafutása során először világbajnok lett.

​A Daily Mail hétfőn azt írta, hogy a rádión érkező üzeneteknek nem engedelmeskedő versenyző 30 millió fontos szerződését kockáztatta. A The Daily Mirror cikke szerint is van esély a szerződésbontásra, miután a Mercedes felszólította pilótáját, hogy gyorsítson, ez viszont nem történt meg.

„Át kell gondolnunk az egész helyzetet, és ki kell találnunk, mi legyen a következménye. Bármi lehetséges” – idézi a gphirek.hu szakportál Toto Wolff csapatfőnököt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?