Vívó-világbajnokságot rendezne Budapest

A Magyar Vívó Szövetség pályázik a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságra – mondta Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón. A nemzetközi szövetség (FIE) hétvégi moszkvai kongresszusán Budapest, Tbiliszi és a lengyelországi Torun közül választják ki a világbajnokság rendezőjét.

Az ülésen tisztújítás is lesz, magyar részről Szabó Bence kétszeres ötkarikás bajnok kardozó, a MOB főtitkára a végrehajtó bizottságba szeretne bekerülni. Csampa Zsolt a sajtóeseményen elmondta, hogy a Moszkvába utazó magyar küldöttség tagja lesz a Rióban kard bajnoki címét megvédő Szilágyi Áron, illetve a párbajtőrcsapattal bronzérmes Boczkó Gábor, így ők nem indulnak az országos bajnokságon.
A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban péntektől vasárnapi sorra kerülő eseményre eddig 545 nevezés érkezett, ami jelentős növekedés a tavalyi 412 indulót felvonultató versenyhez képest. Ott lesz a Brazíliában aranyérmes Szász Emese is: „Ilyen sokat még nem hagytam ki, majdnem három hónapot pihentem, majd az első edzés után alig bírtam kikelni az ágyból” – mondta a párbajtőrvívó, aki nagyon várja a bajnokságot, mivel újra hazai közönség előtt szerepelhet.

Jövő héten rendezik a Gerevich-Kovács-Kárpáti egyéni, valamint a Zarándi Csaba csapat világkupa-versenyt, méghozzá új helyszínen, a győri Audi Arénában. „Nem vagyok és jövő héten sem leszek olimpiai formában, ám ebből az állapotból is megpróbálom kihozni a maximumot” – árulta el Szilágyi áron, akinek Rio utáni első versenye a világkupa lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?