Topligák: rangadót nyert a Real és a Dortmund

Cristiano Ronaldo szabadrúgásból, büntetőből, majd egy ellentámadáson is bevette az Atlético Madrid kapuját, a portugál klasszis mesterhármasával a „királyiak” simán győztek a szombat esti derbin. Korábban a Bayern München elszenvedte szezonbeli első vereségét a Bundesligában, Aubameyang gólja perdöntőnek bizonyult a Borussia Dortmund számára. A Manchester United nem tudta megőrizni előnyét az Arsenallal szemben, a kétgólos döntetlennek Arsene Wenger örült jobban.

Sokáig úgy tűnt, José Mourinho és Arsene Wenger taktikai csatájából előbbi jön ki győztesen szombat délután. Az eddigiekben hullámzóan teljesítő Manchester United most nagyon összeszedetten játszott és megállította a támadóharmadban jóval veszélyesebb riválisát. A londoniaknak mindössze egy kapura tartó labdájuk volt az Old Traffordon, de ez elégnek bizonyult a pontszerzéshez. A cseremeber Olivier Giroud a 89. percben tökéletesen érkezett Oxlade-Chamberlain beívelt labdájára, a francia csatár fejese megmentette az „ágyúsokat”. A United Juan Mata révén szerezte meg a vezetést a második félidő közepén. Mourinho szerint az 1–1-es végeredmény számukra vereséggel egyenlő, míg Arsene Wenger elégedetten nyilatkozott a végső állásról.

Tizenegy forduló után egy olyan csapat vezeti a Bundesligát, amely tavaly még a másodosztályban szerepelt. Az RB Leipzig a Borussia Dortmund–Bayern München találkozó után az élen maradt, a münchenieket ráadásul a BvB is megközelítette három pontra. Carlo Ancelotti együttese korán hátrányba került a Signal Iduna Parkban rendezett „klasszikuson”, Mario Götze középre adott labdáját a 11. percben Pierre-Emerick Aubameyang értékesítette. A bajor bajnokcsapat az első félidőben nem tudott veszélyes lenni a házigazdák kapujára, s bár a második 45 percre feljavult a müncheniek játéka, a Dortmund végül megőrizte minimális előnyét. Ezt megelőzően hazai pályán a Borussia 2012 áprilisában diadalmaskodott legfőbb riválisával szemben.

A spanyol élvonalban négy pontra növelte előnyét a Real Madrid az FC Barcelonával szemben. A katalánok nem tudtak mit kezdeni hazai pályán a Málagával, az andalúzok kihúzták kapott gól nélküli döntetlennel az összecsapást, a Real azonnal kihasználta a gránátvörös-kékek botlását. Cristiano Ronaldo mesterhármassal keserítette az Atlético-rajongókat. A portugál támadó előbb egy szerencsés szabadrúgásgóllal köszönt be a 23. percben. A fordulás után újabb két gólt hozott össze, egyet tizenegyesből, aztán Bale szolgálta ki nagyszerű passzal luzitán kollégáját. A La Liga tabelláját vezető Real jelenleg kilenc ponttal többet birtokol városi riválisánál.

Olaszországban a Juventus újabb sikert aratott, a kiesőzónában tanyázó Pescara 3–0-ra kapott ki Torinóban. Érdekesség, hogy a hazai csapatnál bemutatkozott egy tizenhat éves játékos, az olasz U17-es válogatottban szereplő Moise Kean hat perccel a rendes játékidő vége előtt váltotta Mario Manduzkic-t.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?