Messiék hadat üzentek az argentin újságíróknak

Az argentin labdarúgó-válogatott 3–0-ra nyert szerda hajnalban Kolumbia ellen, a sajtóteremben mégis feszült volt a hangulat a San Juan-i vb-selejtezőt követően. Lionel Messi bejelentette, ezentúl nem nyilatkoznak az újságíróknak.

A válogatott sok kritikát kapott a múlt heti, Brazíliában elszenvedett sima vereségért, de a labdarúgók a mostani bojkottal egyik csapattársuk mellett álltak ki. Hétfőn Gabriel Anello, a Radio Mitre munkatársa azt állította Twitter-oldalán, hogy az egyik összetartás alatt Ezequiel Lavezzi elszívott egy füves cigarettát, ezért került ki a keretből. A Paris Saint-Germain volt játékosa válaszában jelezte, hogy bepereli a szerinte valótlan dolgot állító újságírót.

​„Sok támadás ért minket, tiszteletlenek velünk szemben az újságírók. Eddig nem mondtunk semmit, de ez a legutóbbi vádaskodás El Pocho-val szemben nagyon súlyos. Ha most is hallgatunk, az emberek elhiszik az állításokat. Mindig elfogadtuk a kritikát, de ez így nem mehet tovább. Ebben a játékban mi többet nem veszünk részt” – mondta Lionel Messi.

A vb-ezüstérmes argentinok mindent összevetve gyengén teljesítettek a selejtező dél-amerikai csoportjában. Tizenkét furduló után az interkontinentális pótselejtezőt érő ötödik helyen áll a válogatott. Az első helyezett Brazíliát Uruguay, Ecuador és Chile követi a rangsorban.

Kapcsolódók

Kimaradt?