Gabriela Szabó: „Ez van, tovább kell lépni”

Vegyes érzésekkel fogadta a Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) elnöki pozíciójáért tartott választás eredményét Gabriela Szabó. A besztercei olimpikon csalódott, amiért nem tudta meggyőzni projektjével a sportszövetségek vezetőit, ugyanakkor örül Mihai Covaliu sikerének.

Gabriela Szabót kevesen támogatták vetélytársához képest, mindössze 68-an szavaztak rá, miközben a vívószövetséget irányító Covaliu 128 voksot kapott. Sajtóhírek szerint a keddi elnökválasztás előestéjén a szavazásra jogosult tagok a következő üzenetet kapták sms-ben: „Tisztelt kollégák. A román sport egyetlen esélye, ha a COSR a PSD oltalma alá kerül, hiszen egyedül ez a párt törődik velünk. Szavazzák meg bizalommal a PSD jelöltjeit: Gabriela Szabót, Ioan Bîrleadeanut, Vasile Cîteát, Sorin Iacobant és Gabriel Tonceanut.”

Gabriela Szabó a szavazás után elmondta, a háttérben csúnya dolgok történtek, de nem hiszi, hogy vetélytársa küldte volna az üzenetet. A harmadik Ponta-kormány sportminisztere segítségét ajánlotta fel Covaliunak, akivel egyébként baráti viszonyban van.

„Összességében szép verseny volt, de a kampány utolsó két hetében sok csúnya dolog történt. Különösen az sms-re gondolok, amely nagyon rosszul érintett. Biztos vagyok benne, hogy nem Covaliu ötlete volt, ő a barátom, sok sikert kívánok neki a munkájához. Ha szüksége lesz a segítségemre, nagyon szívesen támogatom majd, mellette állok. Nagy örömmel vállaltam el a kihívást, szerettem volna a tapasztalatommal segíteni a román sportot, de megértettem az üzenetet. Ez van, tovább kell lépni” – nyilatkozta Szabó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?