Liga 2: fordulók elhalasztását kérik a klubok

Több klub is szeretné, ha a román labdarúgó másodosztály decemberi fordulóit jövőre halasztaná a Román Labdarúgó Szövetség (FRF).

A kedvezőtlen időjárás miatt a pályák alkalmatlanok a játékra, a legutóbbi forduló vasárnapi játéknapján Sepsiszentgyörgyön, illetve Aradon is nagyon megszenvedtek a csapatok a zord körülményekkel.

„Jó lenne, ha a tavaszi idény két fordulóját jövőre halasztaná a szövetség, ilyen pályákon nagyon nehéz focizni” – nyilatkozta a liga2.ro oldalnak Cornel Țălnar, a második helyen álló Brassói FC edzője.

A portál szerint ugyanakkor a FRF vezetői hallani sem akarnak a műsorváltozásról, hiszen ezzel felülírnák egy korábbi döntésüket. A szövetség nyáron úgy határozott, hogy két fordulót előrehoz a tavaszi szezonból. 

A másodosztályban eredetileg húsz csapat indult, de időközben az Arad megyei Pankota alakulatát kizárták a bajnokságból. Cornel Țălnar információi szerint az ACS Berceni visszalépésre készül, míg az Unirea Tărguleni és a CS Balotești szintén anyagi nehézségekkel küszködik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?