Újabb Guiness-világrekord birtokosa a sepsiszentgyörgyi kerékpáros

Bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe az a sepsiszentgyörgyi extrém sportoló, aki az idei Szent György Napokon másodszor is megdöntötte az egykeréken ugrálás világcsúcsát. Orbán-Barra  Gábor már 2014-ben világrekorderré vált, amikor 27,58 métert bringázott hátrafelé, de ugyanakkor döntötte meg az egykeréken ugrálás csúcsát is 309 ugrással.

Ezt a rekordját tavaly, 495 ugrással felülírta egy olasz sportoló. Orbán Gabi azonban nem hagyta magát és idén áprilisban, a Szent György napokon a nagyszínpadon 561 alkalommal ugrott egy keréken anélkül, hogy letette volna lábát.

A teljesítményéről készült videofelvételt és közjegyző által hitelesített jegyzőkönyvet a városnapok után elküldték a Guinness-rekordok bizottságának, amely több mint hat hónap után, a napokban küldött értesítést, hogy iktatták a rekordok könyvébe a világcsúcsot.

Orbán-Barra Gábor úgy nyilatkozott: egyelőre nem tervez újabb Guinness-rekordot felállítani, azonban, ha valaki az eddigi csúcsait megdönti, azonnal készen áll bringára pattanni. A fiatal sepsiszentgyörgyi sportoló három Guiness-rekord tulajdonosa és trial bike versenyben négyszeres országos bajnok. Orbán-Barra Gábor elmondta: nemrég készített el egy hordozható trial bike pályát, amellyel meghívásra, különböző rendezvényeken, eseményeken tart látványos bemutatókat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?