A világelsővel került egy csoportba Simona Halep Szingapúrban

Angelique Kerberrel, Madison Keysszel és Dominika Cibulkovával került egy csoportba Simona Halep a vasárnap kezdődő női teniszezők szingapúri világbajnokságán.

A pénteki sorsoláson a címvédő Agnieszka Radwanska, az idei US Open döntős Karolina Pliskova, valamint a Roland Garros-győztes Garbine Muguruza került a másik, fehér csoportba, ahol még egy hely kiadó. A nyolcadik résztvevő az orosz Szvetlana Kuznyecova és a brit Johanna Konta közül kerül ki. Az orosz sportoló akkor kvalifikálja magát a világbajnokságra, ha megnyeri a moszkvai keménypályás turnét.

A piros csoportot alkotókkal Halepnek a világelsővel és egyben a torna favoritjának számító Kerberrel, valamint az amerikai Madison Keysszel van pozitív mérlege, a szlovák Cibulkova 3-2 arányban vezet az egymás elleni mérkőzésekben. A világranglista negyedik helyén álló Simona Halep sorozatban harmadik éve kvalifikálta magát a 7 millió dollár összdíjazású világbajnokságra, 2014-ben döntőt játszott Serena Williamsszel, a tavaly pedig a csoportkörben kiesett. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?