Kvitová leteniszezte a pályáról Halepet a vuhani elődöntőben

Petra Kvitová megtörte a Simona Halep elleni negatív sorozatát, a korábbi világranglista-második cseh teniszező magabiztosan győzött román riválisa ellen a vuhani tenisztornán.

Halep a péntek délutáni elődöntőig egyetlen szettet sem bukott el a kínai bajnokságon, most azonban mindössze három gémet tudott megnyerni. Kvitová az első szettet 6:1-re, a másodikat 6:2-re hozta, a mérkőzés egy óra és nyolc percet tartott.„Kvitová agresszíven játszott és tökéletesen szervált, négy ászt ütött és az első szervájánál a lehetséges 29 pontból csak hatot bukott el. Kvitová tenyerese jól működött, különösen a keresztlabdáknál. Többször is meglepte Halepet, aki túl magas labdákkal játszott” – írja a Mediafax hírügynökség.

A konstancai sportoló sima veresége némiképp azért meglepő, mert az eddigi egymást elleni mérkőzéseiken mindig Kvitová hagyta el vesztesen a pályát. Korábban New Havenben, Madridban, valamint a kolozsvári FED-kupán találkoztak egymással.

A szombati döntőben Petra Kvitová ellenfele a szlovák Dominika Cibulkova lesz. A román teniszező 117 770 dolláros csekkel, illetve 350 világranglista-ponttal vigasztalódhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?