Kézilabda: a Bukaresti CSM sem verhetetlen

Meglepő eredmény született a román női kézilabda Nemzeti Liga negyedik fordulójának hétfői játéknapján: a hazai pályán játszó HC Dunărea Brăila 30:27-re legyőzte a román bajnokság és az EHF Bajnokok Ligája címvédőjét, azaz a Bukaresti CSM csapatát.

„A lányok fantasztikusak voltak, de a szurkolók támogatása nélkül nem győzhettünk volna. Minden jegy elkelt, bebizonyítottuk, hogy veletek együtt verhetetlenek vagyunk” – hirdeti Facebook-oldalán a brăilai klub, amely hibátlan, 4–0–0-s mérleggel vezeti a bajnokságot.

A HC Dunărea Brăilán kívül csak a Brassói ASC Corona 2010 menetelt eddig tökéletesen a bajnokságban, a brassói csapat vasárnap a Zilahi HC ellen nyert szoros küzdelemben, 27:26-ra.

A hétfői rangadón Szűcs Gabrielláék a félidőben még döntetlenre álltak Oana Maneaékkal szemben, de a második félidőben a brăilai csapat akarata érvényesült. A BL-serleg elhódítása után a Bukaresti CSM női kézilabdázói először szenvedtek vereséget, ráadásul egy olyan klubtól, amelynek költségvetése messze elmarad a fővárosi egyesület büdzséjétől.

Szintén a negyedik fordulóban a Kolozsvári U 14 gólos sikert aratott a CSM Unirea Slobozia fölött, de simán legyőzte a Besztercei CSM is dévai riválisát.

Nemzeti Liga, 4. forduló

  • HC Dunărea Brăila–Bukaresti CSM 30:27
  • HCM Râmnicu Vâlcea–CS Măgurea Cisnădie 20:18
  • SCM Craiova–CSM Ploiești 52:17
  • CSM Cetate Devatrans–Besztecei CSM 25:35
  • Kolozsvári U–CSM Unirea Slobozia 37:23
  • Brassói ASC Corona 2010–Zilahi HC 27:26
  • CSM Roman–CSU Daniubius Galați 32:16

    Az élmezőnyben: 1. HC Dunărea Brăila 12 pont, 2. Brassói ASC Corona 2010 12 pont, 3. SCM Craiova 9 pont, 4. Bukaresti CSM 9 pont. Részletes tabella ITT.

Kapcsolódók

Kimaradt?