Női foci: pótselejtezőre készülhet a román válogatott

Bár kedd este fölényes különbségű győzelmet aratott a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó körében, a román női labdarúgó-válogatott nem jutott ki a hollandiai tornára.

Mirel Albon játékosai a görögöket fogadták a kolozsvári CFR-stadionban, ahol a kijutáshoz legalább olyan eredményt kellett elérni, mint amilyen az orosz-horvát meccsen született. Végül egy gól döntött az orosz csapat javára, a kelet-európai válogatott 5–0, míg a román 4–0 arányban nyerte meg utolsó csoportmérkőzést.A második helyezett együttesek rangsorában Romániának és Oroszországnak is tíz pontja van, ráadásul a gólarány is egyforma, de az oroszok egyel több gólt rúgtak a selejtezőben, így ők kvalifikáltak az Eb-re.  A román együttes októberben Portugáliával játszik pótselejtezőt.

A magyarok vereséggel zárták a selejtezősorozatot, a Markó Edina által felkészített nemzeti csapat a németektől kapott ki Gyirmóton, a mérkőzést Szabó Viktória öngólja döntötte el. A magyar lányok harmadikok lettek a csoportjukban, így lemaradnak a 2017-es kontinensviadalról.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?