UEFA-elismerés a román szövetségnek

A női futball fejlesztéséért részesült elismerésben a Román Labdarúgó Szövetség. Az UEFA képviselői Kolozsváron adták át a HatTrick-díjat, egy nappal azt követően, hogy a román női válogatott fontos selejtezőmérkőzést nyert a CFR stadionjában.

Emily Shaw, az UEFA női labdarúgásért felelős ügyvezetője gratulált Mirel Albon szövetségi kapitánynak a csütörtöki győzelemért. Shaw kijelentette, Romániában a női foci nagyot fejlődött az elmúlt években.

A román csapat Ukrajna legyőzésével került közel a jövő évi hollandiai Európa-bajnoksághoz. A pénteki rendezvényen Allan Hansen, az európai szövetség szakbizottságának elnöke felszólalásában a Foci és nőiesség (Fotbal și feminitate) elnevezésű projektet méltatta. A vezető szerint a program nagyon sikeres lesz Romániában.

Răzvan Burleanu FRF-elnök úgy véli, a román női labdarúgás jó úton jár, a sportvezető szerint a díj lendületet adhat a sportág képviselőinek. Az ünnepségen egyébként ott voltak a válogatott tagjai, illetve Alin Cioban, a szövetség női bizottságának elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?