MOL Liga: a Titánok ellen javítana Sportklub

Hét nap alatt öt mérkőzésen van túl a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata és nincs megállás, szombat délután 18 órától a Fehérvári Titánok következnek.

A MOL Liga első túráján felemás eredményeket ért el a kék-fehér alakulat. Az újonc HK Belgrádot kipipálták (4–3), majd a MAC Budapesttől pontot raboltak (1–2, szétlövéssel). Becsúszott viszont egy hatalmas vereség Debrecenben (14–2).

A hazaérkezést követő két napban máris jégen voltak a fiúk és a Bukaresti Steaua elleni páros román bajnokin kellett kiheverni a debreceni fiaskót. Hellyel-közzel jó játékkal, a szoros eredmények ellenére egyértelmű hazai győzelmek születtek (6–2 és 4–1).

Pihenésre ezúttal sem jut sok idő, szombaton a Fehérvári Titánok látogatnak Csíkszeredába. Tom McCarthy, a Sportklub vezetőedzője felszólította játékosait, hogy végig a meccsterv alapján játsszanak:

„Kiemelt fontosságú lesz, hogy miként játsszuk végig a hatvan percet. Az elejétől a végéig kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk. A saját játékunkra, önmagunkra kell koncentráljunk és a meccstervet szigorúan be kell tartani. Az első perctől az utolsóig” – fogalmazott McCarthy, aki elmondta, sajnálja a debreceni vereséget, ugyanakkor levonták a következtetéseket:

„Tanulnunk kell minden egyes meccsből. Mint ahogy a Debrecen elleni vereségből is, amelyet bizonyos események, történések szerencsétlen egymásra tevődése okozta. Nagyon sajnáljuk és levonjuk a konzekvenciákat belőle.”

Kapcsolódók

Kimaradt?