Közönségcsalogató játékkal készül a brassói hokicsapat

Látványos hokival párosítaná a magas elvárásokat a Brassói Corona Wolves, amely szombaton belgrádi jégen játssza első tétmérkőzését az új szezonban. Mihály Árpád maradt a csapatkapitány, ami pedig a MOL Ligát illeti, minimális elvárásként a rájátszásba jutást fogalmazták meg a klubvezetők.

Ígéretes szezon előtt áll a nyári szünet alatt megizmosodott brassói jégkorongcsapat. A tavalyi MOL Liga-szezon kanadai táblázatának első két helyezettje, Tomas Klempa és Ian McDonald Budapestről a dél-erdélyi városba igazolt. További jó hír a brassói rajongóknak, hogy a Corona menedzsmentje visszahívott a klubhoz néhány, a közönség által nagyra értékelt játékost, így például Patrick Polcot. A szlovák kapuson kívül Rory Rawlyk, illetve Roberto Gliga is újra farkasbőrbe bújt. ​A hétvégi idegenbeli mérkőzésen még hiányos lesz a játékoskeret – ezt Emilian Cernică, a klub jégkorongszakosztályának elnöke mondta el egy csütörtöki sajtótájékoztatón: „Nagy elvárásokkal vágunk neki a szezonnak, mivel nagyon jó játékoskeretünk és remek edzőnk van. Három meghatározó játékosunk nem lehet ott a nyitányon, Patrick Polc, Zabdudovszkij és Emilianenko is a román állampolgárság megszerzésére vár – őket nem idegenlégiósként tüntettük fel a hivatalos listán. Reméljük, maximum két héten belül jégre léphetnek” – nyilatkozta az igazgató. 

Cernică felhívta a csapat figyelmét, hogy a kétfrontos küzdelem miatt idén is zsúfolt lesz a program, ugyanakkor a célok között említette a közönség visszacsalogatását a jégcsarnokba: „A mérkőzések között kevés szünet lesz, de meggyőződésem, hogy ez nem jelent számunka problémát, mivel a csapatot profik alkotják, fel tudjuk venni a két sorozat ritmusát. Elsődleges célunk, hogy bevonzzuk az embereket a csarnokba, ahogy sikerült két-három éve is. Ez látványos játék nélkül lehetetlen” – véli a Brassói Corona Wolves elnöke.

Martin Lacroix vezetőedző elmondta, egyelőre kevés információja van a három ország csapatait felvonultató ligáról, pénteken viszont a helyszínen tekinti meg a HK Belgrád és Csíkszeredai Sportklub mérkőzését. A kanadai tréner szerint négy színvonalas és egy fejlődőképes sor áll rendelkezésére, reméli, sikerül bejutni a MOL Liga rájátszásába, onnantól pedig bármi lehetséges.

A csapatkapitányi posztján megerősített Mihály Árpád kifejtette, alig várja, hogy elkezdődjön az idény, az elmúlt szezon ugyan fárasztó volt, de a nyári hónapokban sikerült kipihenni a fáradalmakat. A csíkszeredai jégkorongozó kíváncsi, milyen játékerőt képvisel a többi együttes.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?