Liga 1: megszakadt a temesváriak nyeretlen sorozata

Ötödik nekifutásra szerezte meg első győzelmét az élvonalbeli román labdarúgó-bajnokság sereghajtója. A Temesvári Poli hétfőn este a CSU Craiovát győzte le 3–2 arányban.A mindent eldöntő gólt másodpercekkel a rendes játékidő vége előtt lőtte Cristian Bărbuț. A jobboldali középpályás nagyot vágtázott egy ellentámadáson, majd a hosszú sarokba bombázta a labdát. Előzőleg a mérkőzés játékvezetője három büntetőt ítélt, ebből kettőt a bánságiak javára. Az olténiai klub úgy tiltakozott Robert Dumitru bíráskodása ellen, hogy a játékosok a lefújás után nem adtak gyorsinterjúkat a találkozót közvetíti tévétársaságnak. 

„Ha meg szeretnénk óvni a román labdarúgást a botrányos játékvezetőktől, illetve az inkompetens személyeket alkalmazó televízióktól, akkor büntetéseket fogunk fizetni. Ebben a fordulóban, a következőben is, talán még a csapatot is visszaléptetjük a bajnokságból” – fakadt ki a Digi Sport élő adásában Mihai Rotaru, a CSU Craiova támogatója.A szabálysértés miatt a craiovai egyesületet akár 30 ezer lejes büntetéssel sújthatja a liga.

A CSU Craiova az alapszakasz ötödik fordulójáig háromszor győzött és egy alkalommal szenvedett vereséget, miközben a temesváriak mínusz tizennégy ponttal továbbra is a bajnokság utolsó helyén állnak. Egy másik hétfői mérkőzésen a Medgyesi Gázmetán gólnélküli döntetlent játszott az FC Botoșani-nal.

Kapcsolódók

Kimaradt?