Szupersztár érkezik – írja Dzsudzsák új klubja

Elhagyja a török Bursasport és az egyesült arab emírségekbeli al-Vahda csapatához szerződik Dzsudzsák Balázs. A magyar labdarúgó-válogatott kapitányáért hárommillió eurót kapnak a törökök.

Az arab egyesület honlapja szerint Dzsudzsákot a mexikói vezetőedző, Javier Aguirre kérésére igazolták le. Röviden be is mutatják a magyar labdarúgót, akiről rendkívül elismerően írnak a szerkesztők. Megemlítik, hogy a franciaországi Európa-bajnokságon a szélső világklasszis teljesítményt nyújtott. „Az európai játékos egy szupersztár, jelentős tapasztalattal rendelkezik, bizonyára megdobja csapatunk teljesítményét” – olvasható a közleményben. Dzsudzsák lesz az al-Vahda ötödik idegenlégiósa, ott szerepel még egy dél-koreai védő, a chilei Jorge Valdivia, az argentin Sebastián Tagliabué, valamint a frissen igazolt Tiago Alves Sales. A Nemzeti Sport úgy értesült, Dzsudzsák fizetése havi 70 ezer dollár lesz.

Az al-Vahda harmadik helyen zárta az Egyesült Arab Emírségek első osztályú futballbajnokságának legutóbbi idényét. Apró erdélyi vonatkozású érdekesség, hogy ennél az egyesületnél dolgozott 2010-ben Bölöni László.

Kapcsolódók

Kimaradt?