Bianca Răzor: inkább a terrortól félek…

Inkább egy esetleges terrortámadástól, mintsem a Zika-vírustól tart a riói olimpián a román színeket képviselő Bianca Răzor. A kolozsvári atléta kevéssel az elutazás előtt a Henri Coandă repülőtéren nyilatkozott az újságíróknak. Răzor nem tartja kizártnak, hogy a román küldöttség atlétikában érmet szerezzen Rio de Janeiróban.

„Azt hiszem, egy terrortámadástól jobban félek, mint a Zika-vírustól. A szúnyogok ellen már felkészültem karkötővel, spray-vel, remélem minden rendben lesz. Felvettem a kapcsolatot néhány sportolóval, aki már a helyszínen tartózkodik, a körülmények valóban nem kifogástalanok” – fejtette ki a 21 éves atléta, aki 400 méteres síkfutásban áll rajthoz az olimpiai játékokon.

Bianca Răzort az elmúlt időben súlyos sérülések hátráltatták, de a felépülés jól sikerült: „Sajnos átestem két izomszakadáson, de szerencsére már nem érzem a fájdalmat. Az utóbbi hetekben rengeteget dolgoztam, remélem testileg-lelkileg felkészültem a versenyre. El szeretném hinni, hogy a küldöttségünk érmet tud szerezni atlétikában.”

Hétfőn az atléták, illetve a női kézilabda-válogatott mellett a cselgáncsozók, a birkózók, illetve a sportlövők is útnak indultak. A román olimpiai csapat tíz szakaszban utazik Brazíliába, a küldöttség utolsó része augusztus 8-án hagyja el az országot. Romániát összesen 107 sportoló képviseli a játékokon, nemrég a magasugró Mihai Donisan doppingolás miatt eltiltották.

Kapcsolódók

Kimaradt?