Rio 2016: a magyarok nagyon lepipálhatják a románokat

Egyetlen aranyérmet sem jósol a román küldöttségnek a riói olimpiai játékok előtt az Olympic Medals Predictions internetes oldal. A portál összesítése szerint a román ötkarikás csapat négy ezüst-, és három bronzérmet szerezhet Brazíliában, miközben Magyarország sportolói hét arannyal, öt ezüsttel és hét bronzzal végezhetnek az éremtáblázaton. Ha az előrejelzés beigazolódik, az Amerikai Egyesült Államok fölényesen nyeri az éremversenyt Kína és Oroszország előtt, Magyarország a 11., Románia pedig az 57. helyen végez.A szakoldal nem teljesen naprakész, a román éremszerzők között szerepel például az a Simona Halep, aki korábban bejelentette, hogy nem utazik Rióba. A magyar tippeknél is található szarvashiba, a bronzérmesek között feltűntetett férfi kardcsapat azért nem lehet bajnok Rióban, mert a versenyszám nem része az olimpiai programnak. 

A portál Romániából Marian Drăgulescu tornászt, Florin Croitoru súlyemelőt, illetve Andreaa Chițu cselgáncsozót várja második helyre, bronzérmet pedig a női kézilabda-válogatottnak, Larisa Iordache tornásznak és Corina Căprioriunak jósol.

Az olympicmedalspredictions.com szerint Hosszú Katinka két aranyérmet, egy ezüstöt és egy bronzot szerez, az úszón kívül pedig az öttusázó Kovács Sarolta, az Eb-címvédő női vízilabda-válogatott, illetve három kajak-kenu-siker szerepel az aranyérmesek között. A szakoldal harmadik helyet tippel a férfi vízilabdázóknak, Verrasztó Dávidnak, Cseh Lászlónak, illetve a vívók közül Szilágyi Áronnak és Imre Gézának.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?