UEFA Év Játékosa-díj: ők a jelöltek

Tíz labdarúgó közül választhatja ki az UEFA Év Játékosa-díj idei győztesét az újságíróból álló zsűri. Az elismerés tavaly Lionel Messihez került és az FC Barcelona argentin támadója idén is rajta van a szűkített listán, további hat, a spanyol élvonalban szereplő kollégájával együtt.

A BL-címvédő Real Madridból négyen kerültek be az első tízbe, köztük a portugálokkal Eb-győztes Cristiano Ronaldo és Pepe. A „katalánoktól” Messin kívül Luis Suárez jelölt a díjra, ugyanakkor esélyes az Atlético Madridot erősítő Antoine Griezmann is. A szavaztok alapján a bayernes Manuel Neuer, klubtársa, Thomas Müller, illetve a Juventus kapuját örző Gianluigi Buffon is annyi pontot gyűjtött, hogy bekerült a jelöltek közé.

A listán egyetlen labdarúgó sem szerepel az angol bajnokságban szenzációsan teljesítő Leicester Cityből.

A győztes nevét augusztus 25-én, az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörének monacói sorsolása alatt jelenti be az európai szövetség. Eddigi győztesek: Lionel Messi (két alkalommal), Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, valmint Andrés Iniesta egyszer.

UEFA Év Játékosa-díj 2016

A jelöltek listája: Gareth Bale (Wales, Real Madrid) Gianluigi Buffon (Olaszország, Juventus) Antoine Griezmann (Franciaország, Atlético Madrid) Toni Kroos (Németország, Real Madrid) Lionel Messi (Argentína, Barcelona) Thomas Müller (Németország, Bayern München) Manuel Neuer (Németország, Bayern München) Pepe (Portugália, Real Madrid) Cristiano Ronaldo (Portugália, Real Madrid) Luis Suárez (Uruguay, Barcelona)

Kapcsolódók

Kimaradt?