„Halep a világelsőségért fog küzdeni”

Szép jövőt jósol Simona Halepnek menedzsere, Virginia Ruzici. A francia nyílt teniszbajnokság 1978-as kiadásának győztese amondó, miután Serena Williams befejezi pályafutását, hárman fognak küzdeni a WTA-ranglista első pozíciójáért, köztük Simona Halep. A Román Tenisz-szövetségnek adott interjújában az Aranyosgyéresen született Ruzici kifejtette, Halep akkor válik igazi bajnokká, ha be tud húzni egy Grand Slamet.

„Serena Williams 34 évesen is teniszezik és szerintem jövőre sem vonul vissza. Nehéz világelsőnek lenni, éppen ezért el kell ismernünk Serena kvalitásait, nem véletlenül van 22 Grand Slam-győzelme. Miután a Serena-éra véget ér, hárman fognak harcolni az első helyért: Garbine Muguruza, Angelique Kerber és Simona Halep. Ha Simona megnyer egy Grand Slam-tornát, ő lesz a tenisz új csillaga. Akinek van már egy Grand Slam-sikere, megszerezheti a másodikat és a harmadikat, Simonának pedig minden esélye megvan erre” – mondta Ruzici, aki szerint az első számú román teniszezőnek dolgoznia kell az erőnléten.

Halep a napokban a bukaresti tornán ütöget, mint első helyen kiemelt versenyző. Kedden bejutott a negyeddöntőbe, a cseh Barbora Krejcikovát három szettben múlta felül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?