EURO-2016: Kassai Viktor ledöbbent Schweinsteiger választásán

Kassai Viktor is meghökkent, amikor a német-olasz Eb-negyeddöntő hosszabbítása után, a tizenegyesek sorsolásánál Bastian Schweinsteiger azt választotta, hogy az itáliai drukkerek előtt rúgják a játékosok a büntetőket. A Nationalelf kapitánya elárulta, miért döntött így.

A magyar játékvezető a felvételek tanúsága szerint kétszer is rákérdez a németek csapatkapitányánál, hogy biztosan ezt akarja-e. Majd miután Schweinsteiger egyértelműsíti, hogy nem tévedésből választotta azt az oldalt, Kassai egy "te tudod, öreg" arckifejezéssel nyugtázza a történteket.

Bastian Schweinsteiger a Bildnek elárulta, hogy babonából választotta az olasz szektor előtti kaput. "Múltbéli dolgokra gondoltam, korábbi tizenegyesrúgásokra." A középpályás a 2012-es BL-döntőre utalt, amikor a Bayern München utolsó rúgójaként kihagyta a Chelsea elleni párbaj utolsó büntetőjét - a bajor drukkerek előtt. Az elődöntőben a Bayern tizenegyesekkel jutott túl a Real Madridon, pedig akkor a spanyol szektor előtt zajlott a párbaj. Schweinsteiger a svájciak esetéből is tanulhatott, akik a mostani Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében úgy estek ki tizenegyesekkel, hogy szintén a saját táboruk előtt rúgtak.

Az események a Nationalelf - a rúgásoknál egyébként hibázó - "csékáját" igazolták, miután a németek 6-5-re megnyerték a büntetőpárbajt, így bejutottak a franciaországi kontinenstorna elődöntőjébe, ahol a házigazdák várnak rájuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?