EURO-2016: Storck nagyon büszke a csapatára

Nem akarok a büntetőről beszélni, a bíró így döntött, én nem láttam jól, majd visszanézem a helyzetet - tért ki az izlandi gólt megelőző, csak az orosz bíró által látott szabálytalanság kommentálása elől Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A német edző többször is hangsúlyozta, hogy csapata keményen megküzdött a végjátékban kiharcolt pontért , és nagyon büszke a fiúkra.

Storck szerint az izlandiak nagyon okosan védekeztek, nehéz volt góllehetőségeket kidolgozni. „Nagyon sok helyzetünk volt, nagyon erős volt az ellenfél. Az elmúlt hetekben sokat készültünk az izlandiakból” – fogalmazott a kapitány.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a második félidőben sokkal többet kockáztatott csapata, minden támadási lehetőségét bevetette az egyenlítés érdekében. 

Storckot is elvarázsolta a magyar szurkolók által teremtett hangulat, mint fogalmazott, a magyar labdarúgás hosszú évtizedek után tért vissza az európai elitbe, és hihetetlennek nevezte a magyar szurkolókat. 

Hallgrímsson: a végére elfáradtunk

Heimir Hallgrímsson, az izlandiak egyik szövetségi kapitánya gratulált a magyar csapatnak, és elismerte, hogy nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért. Hozzátette: emiatt talán a végére elfáradtak a játékosai, és nem bírták ki a nyomást. „Nagyon el vagyunk keseredve a végkimenetel miatt. A lefújás után a játékosok némán ültek az öltözőben" - mondta az 1-1-gyel végződött marseille-i mérkőzést követő sajtótájékoztatón az izlandi szakember, aki szerint az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudták megtartani a labdát.

Budapesten utcára vonultak az emberek

Budapest utcáin tömegesen ünnepelték az izlandiak elleni döntetlent. Több ezren vonultak a Margitszigetről a Margit hídon és a nagykörúton keresztül a belvárosba, miközben a magyar csapatot éltető rigmusokat skandáltak, a Jászai Mari téren egy villamos elejére többen is felmásztak és ott ünnepeltek. A nagykörúton több utca kereszteződésében is megálltak a szurkolók és a Himnuszt, illetve az Eb-re írt, "Az éjjel soha nem érhet véget" című számot énekelték – számolt be az MTI. Többen magyar zászlót, illetve szurkolói sálakat lengetnek, a közlekedési lámpákra is felmásztak, és fáklyákat gyújtottak. A nagykörúton a Blaha Lujza tér és a Széll Kálmán tér között, illetve a kiskörút teljes hosszában leállt a tömegközlekedés is a vonuló ünneplő tömeg miatt. A magyar főváros számos pontján - a Margitszigeten, az Erzsébet téren és másutt - több ezren követték kivetítőkön a meccset. Szinte az egész belvárosban hallani lehetett a drukkerek örömujjongását, amikor a 88. percben a magyar csapat egyenlített.

A magyar válogatott a döntetlennel négypontos, így közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?