EURO-2016: Öngól hozott pontot a svédeknek

Az ír és a svéd válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással hétfőn Saint-Denis-ben, az E csoport első mérkőzésén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A két válogatott 11. alkalommal találkozott egymással, ez volt a harmadik döntetlenjük.

E csoport, 1. Forduló, eredmény: Írország-Svédország 1-1 (0-0); gólszerzők: Hoolahan (48.), illetve Clark (71. öngól); sárga lap: McCarthy (43.), Whelan (77.), illetve Lindelöf (61.)

A mérkőzés elején a svéd csapat próbálta irányítani a játékot, de akcióit körülményesen szövögette, így a szervezett ír együttes könnyedén szűrte meg azokat. A szigetországiak a támadásokra kevesebb hangsúlyt fektettek, szórványos próbálkozásaik mégis lényegesen nagyobb veszélyt jelentettek. Több komoly helyzetet alakítottak ki, sőt, Hendrick nagyszerű lövéssel a kapufát is eltalálta.

Álomszerűen kezdték a második félidőt az írek: egy szép támadás végén gyorsan megszerezték a vezetést. Az addig lassan és kiszámíthatóan játszó svédek azonnal egyenlíthettek volna, ám nem jártak sikerrel, ugyanakkor támadásban maradtak, és a félidő közepén góllá érett a fölényük. A folytatásban az írek is váltottak, mindkét fél ki akarta csikarni a győzelmet, ennek ellenére helyzet csak kevés akadt, gól pedig egy sem esett a lefújásig.

Az E csoport másik mérkőzését Belgium és Olaszország vívja 22 órától Lyonban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?