EURO-2016: Egygólos lengyel győzelem az északírek ellen

A lengyel válogatott 1-0-ra legyőzte az északír csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában, vasárnap. Az Eb-re a magyar érdekeltségű selejtezőcsoportból kijutott északír csapat története első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta.

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a lengyelek, az első tíz percben a kapujukhoz szögezték az északíreket. Később a szigetországi csapat időnként már átjutott a lengyel térfélre, de inkább csak azzal a céllal, hogy amíg lehet, ott tartsa a labdát.

C csoport, 1. forduló, eredmény: Lengyelország - Észak-Írország 1-0 (0-0); Nizza, Stade de Nice, 33 742 néző, v: Ovidiu Hategan (román); gólszerző: Milik (51.); sárga lap: Kapustka (65.), Piszczek (89.), illetve Cathcart (69.)

A lengyelek a folytatásban is nagy fölényben futballoztak, két nagy helyzetet dolgoztak ki - a 30. percben Milik, a 39.-ben pedig Kapustka lőhetett volna gólt -, de ezek mellett a szívósan és szervezetten védekező ellenfelüket nem tudták komolyan zavarba hozni. Leginkább azért, mert nagyon sokszor ívelték be a labdát, melyeknél magabiztosan tisztáztak a védők. Az északírek az első 45 percben nem lőttek kapura.

A szünet után gyorsan megszerezte a vezetést a lengyel válogatott, amely ezt követően már nem rohamozott olyan nagy lendülettel, mint addig, de jelentős mezőnyfölénye így is megmaradt. A hátrányba került északírek megpróbáltak támadásokat vezetni, ezzel együtt a lengyel kapu nem forgott veszélyben, míg a másik oldalon jó néhány ígéretes akció futott. A mérkőzés képét jól tükrözi, hogy a kapura lövési kísérletek száma 18-2, a labdabirtoklás pedig 60-40 százalék volt a lengyelek javára.

A csoport másik első fordulós mérkőzése, a Németország-Ukrajna összecsapás 22 órakor kezdődik Lille-ben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?