Bűnvádi eljárás indult Pászkány Árpád és Iuliu Mureşan ellen

Bűnszervezet létrehozása, folyamatos és súlyos következményekkel járó sikkasztás, folyamatos adócsalás és folyamatos pénzmosás gyanújával indított kedden vizsgálatot az ügyészség.

Bűnvádi eljárást indított kedden a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Pászkány Árpád és Iuliu Mureşan ellen - írja a DIICOT közleményére hivatkozva a voceatransilvaniei.ro.

A kolozsvári CFR labdarúgóklub korábbi főrészvényesét és jelenlegi elnökét bűnszervezet létrehozásával, folytatólagosan elkövetett és súlyos következményekkel járó sikkasztással, adócsalással és pénzmosással gyanúsítják.

Mint korábban írtuk, Pászkány Árpád kolozsvári otthonában két hete házkutatást tartottak az ügyészek, majd ki is hallgatták a magyar üzletembert. Az ügyészek szerint alapos a gyanú, hogy a klub vezetőségéhez tartozó személyek 2008 és 2013 között közel 8,5 millió eurót tulajdonítottak el a klub vagyonából.

A DIICOT szerint a pénz kivonása Cipruson és a Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cégeken keresztül történt. Ezek a cégek tanácsadói, illetve közvetítői szerződéseken keresztül tényleges szolgáltatások végzése nélkül jutottak jelentős pénzösszegekhez. A bűnügyi vizsgálat két nappal az után kezdődött, hogy a CFR labdarúgócsapata megnyerte a román kupát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?