Férfi kosár: egy győzelemre a bajnoki címtől a Nagyváradi CSM

Hétfőn este Marosvásárhelyen megszerezheti fennállása első bajnoki címét a Nagyváradi CSM férfi kosárlabdacsapata, ugyanis a három győzelemig tartó döntő negyedik összecsapása előtt 2-1-re vezet a Marosvásárhelyi BC ellen.

A döntő harmadik mérkőzésén nehezen lendültek játékba a hazaiak, mire felocsúdtak Szászgáspár Barnabás tanítványai a vendégek már megléptek. Az eredmény utáni állandó futás idegessé tette a BC játékosait, akiknek a távoli dobások sem jöttek be a szokásos arányban. Az első negyedben felépített 10 pontos váradi előny (17-27) – mint utóbb kiderült - döntőnek bizonyult.

A BC jól kezdte a második negyedet, de hiába közeledett a Nagyváradhoz, a CSM-nek mindig volt válasza. A hazaia győzelem reménye a negyed közepén csillant fel, amikor Polyák bedobta büntetőjét és a BC feljött 2 pontra. A kést Zupan forgatta meg a ligeti sportcsarnokon zsúfolásig töltő “tigrisek” szívében, amikor a dudaszóra döbott kosaárával belállította a nagyszüneti eredményt (36-42).

A hazai galeri abban reménykedett, hogy a mérkőzés második felében feltámad a BC, de Martinicsék hiába közelítettek, Nagyváradnak mindig volt válasza.

A mérkőzés hőse Martin Zeno volt, aki 25 pontjával keserítette meg a marosvásárhelyiek életét. A CSM-től  Sean Barnette (18) és Andrei Mandache (12) neve mellé került még kétszámjegyű kosárszám. A hazaiak részéről Goran Martinics (20), Alhajji Mohammed (14) és Goran Gajovics (12) volt a legeredményesebb.

A két együttes első két, nagyváradi mérkőzésén megoszlottak a győzelmek, az elsőt a CSM, a másodikat pedig a BC nyerte meg. A sorozat ezután Marosvásárhelyre „költözött”, szombaton este ismét a CSM örülhetett. A Marosvásárhelyi BC hétfőn este az életben maradásért küzd, ugyanis egy esetleges vendéggyőzelem a döntő végét jelentené.

A múlt szombati, Marosvásárhleyen lejátszott harmadik mérkőzést óriási tömeg nézte a nagyváradi Szent László téren. Az alábbi videó a 81-72 arányú győzelem ünneplését örökíti meg.

Férfi kösárlabda, döntő, 4. mérkőzés

  • Marosvásárhelyi BC–Nagyváradi CSM (hétfő, 20:00, DigiSport)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?