Férfi kosár: a vásárhelyiek ellopták a váradiak pályaelőnyét

„Ellopta” ellenfele pályaelőnyét a Marosvásárhelyi BC a férfi kosárlabdabajnokság döntőjének második mérkőzésén (71-77), 1-1-re kiegyenlítette a három győzelemig tartró sorozatot és hazai pályán ünnepelheti első bajnoki címét amennyiben a következő két összecsapást megnyeri a Nagyváradi CSM ellen.

Mint korábban írtuk, a két együttes első mérkőzését az alapszakasz második helyén záró Nagyváradi CSM nyerte, amely egy esetleges győzelemmel a hétfő esti összecsapáson óriási lépést tehetett volna fennállása első bajnoki címe felé. „Nem értett egyet” ezzel a forgatókönyvvel az ugyancsak első bajnoki címéért harcoló Marosvásárhelyi BC, amely a mérkőzés elején magához ragadta a vezetést, és a második félidő elején bekövetkezett rövidzárlat kivételével végig érvényesíteni tudta akaratát.

Négy vásárhelyi játékos húzta a vendégek szekerét, Alhajji Mohammed (20 pont), Goran Gajovics (17), Goran Martinics (16) és Alekszandr Pustahvar (11) dobta a kosarak zömét. A hazaiak legjobbjai Sean Barnette (11), valamint Zupan és Lucsics (10-10) voltak. 

Folytatás szombaton és hétfőn Marosvásárhelyen.

Eredmény

  • Nagyváradi CSM–Marosvásárhelyi BC 71-77

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?