Babos Tímea legyőzte a volt világelső Venus Williamset

A Rómában zajló salakpályás WTA-torna második fordulójában, majd három óráig tartó küzdelemben Babos Tímea legyőzte a többször Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső Venus Williamset.

Nyugodtan ki lehet jelenteni az utóbbi évek legnagyobb teniszsikerét hajtotta végre Babos Tímea, azzal, hogy a római salakpályás WTA-torna második fordulójában legyőzte Venus Williamset - írja az mno.hu. Azt a játékost, aki többszörös Grand Slam-győztes és korábbi világelső, egész pontosan Wimbledonban ötször, míg a US Openen kétszer diadalmaskodott, összesen pedig 49 tornagyőzelmet tudhat magáénak. Nem mellesleg pedig négyszeres olimpiai bajnok, egyes mellett párosban is győzni tudott.

A magyar játékos a mérkőzés első szettjét rövidítésben vesztette el 7-6-ra, de a második már az övé lett 7-5-el. A döntő szett igencsak kiélezettre sikeredett. Az utolsó játszmában például hétszer vették el egymás adogatását. Babos érdekes módon jutott mérkőzéslabdához: Williams kettős hibát ütött úgy, hogy a mögötte álló labdaszedő a második szervájánál megcsúszott és elesett, ez pedig megzavarta a játékost. Babos élt a lehetőséggel és győzelmével a legjobb 16 közé jutott a római tornán, ahol a szintén amerikai Madison Keys ellen lép majd pályára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?