Simona Halep megnyerte a madridi tenisztornát

Gyenge tavalyi szezonzárás és még gyengébb 2016-os idénykezdés után Simona Halep bizonyítani tudta, hogy azért a világ legjobb teniszezői közé tartozik. A kirobbanó formában játszó román lány szombat este megnyerte a madridi salakpályás tornát.

Simona Halep a döntőben a szlovák Dominika Cibulkovát győzte le 6:2, 6:4-re, látványos, kemény küzdelem után. Így nem csak közel egymillió euróval lett gazdagabb, de jövő héttől már nem a hetedik, hanem az előkelőbb ötödik helyet foglalhatja majd el a WTA-világranglistán.

Halep számára talán még ennél is fontosabb volt, hogy nagyon hosszú idő – a tavalyi Indian Wells – után tudott újra jelentős tornát nyerni. A Ion Țiriac román üzletember tulajdonában lévő Mutua Madrid Open egyike a szezon négy "premier mandatory" tornájának, amelyek a legjelentősebbek a Grand Slam-versenyek után. A román lányra most hirtelen ismét felfigyelt a teniszvilág, s máris a május 22-én kezdődő Rolland Garros egyik favoritjaként emlegetik.

Simona Halep remek formáját mutatja, hogy a Madridban játszott hat mérkőzésén mindössze egyetlen szettet veszített, mégpedig honfitársa, Irina Begu ellen. Arra sem volt egyébként még korábban példa, hogy egy fontos torna negyeddöntőjébe négy román teniszező kerüljön be. A spanyol fővárosban ezen a héten ez megtörtént.

A román lány madridi sikerének titka talán a jelentősen megnövekedett koncentrálóképessége. Halep a spanyol fővárosban a korábbinál sokkal kevesebb kikényszerítetlen hibát vétett, ellenben az agresszív játékostílusával rontatni kényszerítette ellenfeleit. Jobban ment az adogatása, és ismét működött a csodafegyvere, az ellenlábra ütött fonák egyenes. Emellett a lelátókon maga mellett tudhatta Darren Cahillt, a világ egyik legjobb teniszedzőjét, akinek főként a mentális felkészülésben lehetett nagy szerepe.

Simona Halep részt vesz a hétfőn kezdődő római salakpályás tornán is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?