Hivatalos: Kolozsváron játsszák a román-spanyol Davis-kupa találkozót

Kolozsvár új, 7300 férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokában fogadja július 15-17 között Spanyolország legjobbjait a román férfi tenisz válogatott. A Davis-kupa euró-afrikai zónájának I. csoportjában megrendezett találkozó győztese osztályozót játszhat a világcsoportba jutásért. 

A Román Tenisszövetség keddi közleménye szerint a helyszínt Andrei Pavel csapatkapitány azt követően választotta ki, hogy egyeztetett a válogatott játékosaival is. 

Míg Spanyolországnak jelenleg két teniszezője is van az ATP-ranglista TOP10-es csoportjában Rafael Nadal (6) és David Ferrer (9) személyében és az első százban is közel két tucatnyi hispán játékos szerepel, addig a legjobban helyezett román teniszező, Marius Copil csak a 185. helyen található az ATP-világranglistán. Románia erőssége a páros, ahol Horia Tecău (5. a párosok ranglistáján) és Florin Mergea (13.) a legszűkebb világelithez tartozik. 

Kolozsvár nem először látja vendégül a román Davis-kupa csapatot, amely 2012 szeptemberében a Horia Demian sportcsarnokban 3-2-re győzte le Finnország válogatottját.

Mint ismeretes, a román női Fed Kupa csapat idén kétszer is megfordult a kincses városban, előbb Csehországtól, majd Németországtól szenvedett vereséget az új multifunkcionális sportcsarnokban.

Kapcsolódók

Kimaradt?