Serena Williams és Novak Djokovics kapta a sportolói Oscart

A két világelső teniszező, a nőknél az amerikai Serena Williams, a férfiaknál a szerb Novak Djokovics lett 2015 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

A sportolói Oscar-díjként számon tartott Laureus-díjakat idén először adták át Berlinben. Djokovics 2012 és 2015, Serena Williams pedig 2003 és 2010 után kapta meg harmadszor az elismerést.

 A sportakadémia csaknem félszáz tagjának döntése alapján a tavalyi év legjobb csapata a világbajnok új-zélandi rögbiválogatott lett, amelynek egyik játékosa, Dan Carter kapta az év legnagyobb visszatérőjének járó elismerést.

 Az év felfedezettje az amerikaiak golfozója, Jordan Spieth, a fogyatékkal élő versenyzők legjobbja pedig a brazilok úszója, Daniel Dias lett. Az extrémsportolók közül egy német triatlonista, Jan Frodeno teljesítményét ismerték el. Az osztrákok egykori Forma-1-es pilótája, Niki Lauda életmű-díjat kapott, és posztumusz kitüntetéssel tisztelegtek a legendás holland labdarúgó és edző, a március 24-én elhunyt Johan Cruyff emléke előtt.

 Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák, a győztesek között volt többek között Usain Bolt, Roger Federer, Rafael Nadal vagy Michael Schumacher.

Kapcsolódók

Kimaradt?