Kitört a nemek háborúja a teniszben

Az Indian Wells-i tenisztorna igazgatója szerint a nőknek hálásnak kellene lenniük azért, hogy a férfi teniszezők elismertté tették a sportágat. Novak Djokovics pedig azt mondta, nagyobb pénzdíj illetne a férfiakat, mert többen nézik a meccseiket.

Kiütötte a biztosítékot a vasárnap este véget ért kaliforniai Indian Wells-i torna igazgatójának, Raymond Moore nyilatkozta, miszerint a női teniszezők szerencsésnek mondhatják magukat, mert a férfiak hátán kapaszkodtak fel a mostani elismertségig – írja az Origo.

„Ha női teniszező lennék, minden nap térdre borulva köszönném meg Istennek, hogy Roger Federer és Rafael Nadal megszületett, mert ők tették sikeressé ezt a sportágat" - hangzott Moore nagy visszhangot kiváltó kijelentése. A női világelső, Serena Williams – akit a fehérorosz Victoria Azarenka győzött le két játszmában a döntőben – sértőnek titulálta Moore kijelentését, hozzátéve, hogy ő is tudna nagy számokkal előhozakodni, mert rengetegen szokták neki mondani, hogy csak akkor néznek teniszt, ha az ő vagy a nővére meccsét követhetik.

„Mi nők elég nagy utat tettünk meg, és nem hiszem, hogy bármi miatt térdre kellene borulnunk. Meglepett Moore kijelentése, és tavaly a US Openen a női döntőre előbb kapkodták el a jegyeket, mint a férfira, pedig ha jól emlékszem, nálunk nem Federer, és nem is Nadal játszotta a döntőt” - vágott vissza Serena Williams, aki úgy érzi, az igazgató megjegyzése nemcsak a sportolóknak sértő, hanem a föld összes nőjének, aki valaha már megpróbált kiállni azért, amiben hisz.

A nagy presztízsű Indian Wells-i tornát ötödszörre megnyerő világelső, Novak Djokovics is csatlakozott a tornaigazgató nőket lekicsinylő nyilatkozatához. A szerb játékos ugyanis azt mondta, hogy a férfiak meccseit jóval több néző látogatja, éppen emiatt szerinte nem az a megfelelő megoldás, hogy a férfiak és a nők egyformán részesülnek a pénzdíjakból, szerinte a férfiak többet érdemelnek.

„Amíg rendelkezésre állnak statisztikák arról, hogy ki vonz nagyobb érdeklődést, kinek a meccseire adnak el több jegyet, addig az lenne a megfelelő, ha ennek fényében történne a pénzek elosztása” - nyilatkozta Djokovics. Moore egyébként később bocsánatot kért a mondata miatt, amit Djokovics is méltatlannak talált, ennek ellenére fenntartja, hogy szerinte a férfiakat illetné meg a nagyobb pénzdíj.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?