Ellenálltak a románok a spanyol armadának Kolozsváron

Az Európa-bajnoki címvédő spanyol labdarúgó-válogatott vasárnap idegenben gól nélküli döntetlent játszott Kolozsváron a Románia elleni felkészülési mérkőzésen. Munkatársunk a partvonalról fotózott.

Az Eb-címvédő szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque a gól nélküli első félidőt követően igyekezett felrázni csapatát, és a második játékrészben kihasználta mind a hat cserelehetőségét, de az eredmény nem változott, a spanyolok 0-0-s döntetlent értek el a román együttes ellen.

A kolozsváriak végig sportszerűen szurkoltak a trikolóroknak, a Szamos-parti arénában remek volt a hangulat. Egy kellemetlen kivétellel: a mérkőzés előtt egy perces néma felállással emlékezett a közönség a napokban elhunyt legendás labdarúgóra, Johan Cruyffra, és a tiszteletadást többen megzavarták bekiabálásaikkal. Amúgy a meccs utáni nyilatkozataikban Vicente del Bosque spanyol edző és a román játékosok egy része is dicsérte a kolozsvári hangulatot.

Érdekesség, hogy a spanyol válogatott még sosem győzte le a román csapatot idegenben vagy semleges helyszínen. A vendégeknél Iker Casillas 166. alkalommal védte a kaput a nemzeti együttesben, ezzel európai rekordot állított fel a válogatottságot tekintve a lett Vitalijs Astafjevset megelőzve, míg az összes csapatot figyelembe véve a hatodik helyen áll. Casillas sorozatban nyolcadik válogatott meccsén - összesen 710 perce - nem kapott gólt.

Kapcsolódók

Kimaradt?