Herman Schier-emlékúszóverseny lesz Nagyváradon

Közel 700 sportolót várnak március 12-13-án Nagyváradra, a hetedik alkalommal megszervezett Herman Schier-emlékversenyre.

A nemzetközi úszóverseny szombaton 14 órakor, vasárnap pedig 10 órakor kezdőgik majd. Huszár István alpolgármester elmondta, a hazai úszók mellett Magyarországról és a Moldovai Köztársaságból érkeznek majd versenyzők. A sport szerelmesei ingyen léphetnek majd be a váradi Ioan Alexandrescu Uszodába. Romániából például Arad, Temes és Suceava megyéből érkeznek úszók.

Georgeta Schier edző, Herman Schier özvegye elmondta, hogy tavaly körülbelül hatszáz gyermek versenyzett, idén pedig még többen jelentkeztek. A legifjabb versenyzők 2008-as születésűek, a legidősebbek pedig 2000-ben születtek.

Herman Schier (1945–2007) 1969-től Nagyváradon volt edző, és ő volt az első romániai úszó, aki a százméteres távot 56 másodpercen belül teljesítette. Beválasztották az 1968-as olimpia csapatba, amely nem utazhatott ki a Mexikóban megtartott olimpiára. Tanítványai több mint 350 országos rekordot állítottak fel úszásban, ezek közül százat 1977-ben.

Kimaradt?