Rasszista támadások érték Zilahon a nagybányaiak francia játékosát

Rasszista támadások érték a hazai szurkolók részéről a Zilahi HC és a Nagybányai HCM közötti kedd esti női kézilabda mérkőzésen a nagybányaiak egyik színes bőrű játékosát. Allison Pineau távozását fontolgatja Romániából – számolt be szerdán a sportsajtó.

A prosport.ro szerint a zilahi drukkerek „középkori módon” nyilvánultak meg, akárhányszor a francia válogatott játékos labdához ért, és a rasszista beszólásokból jutott a brazíliai Alexandra Do Nascimentónak is. A portál a nagybányai klubból származó forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Allison Pineau-t sokkolták a történtek. „A mérkőzés után megállíthatatlanul sírt” – nyilatkozta a HCM egyik illetékese.

Szerdán megszólalt a Facebook-oldalán a francia lány is. „Még soha nem volt ilyesmiben részem Romániában. Színes bőrű vagyok, és büszke vagyok erre. Ha nem tiszteltek, akkor már nincs keresnivalóm itt. Senkinek sem hagyom, hogy származásom miatt támadjon” – írta Allison Pineau, akit 2009-ben a világ legjobb női kézilabdázójának választották.

A prosport.ro emlékeztet arra, hogy a bírónak a szabályzat szerint le kellett volna állítania a mérkőzést a rasszista bekiabálások észlelésekor. A nagybányai klub a kézilabda szövetséghez fordul szerdán ebben az ügyben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?